Annons:
Annons:

Arash Moshayedi, IT- och systemansvarig på Flexbuss.

Flexbuss visar vägen – från utmaningar till möjligheter

ANNONS

I Smålands hjärta Nybro huserar Flexbuss, ett bolag som erbjuder tjänster inom skolskjuts, linjebuss och omsorgstrafik i stora delar av södra Sverige. Med över 600 medarbetare och 380 fordon är det en omfattande verksamhet som trots stora framgångar haft en del stora utmaningar. Under Persontrafik 2022 träffade de TaxiCaller. Där och då såddes ett frö till vad som blivit ett väldigt framgångsrikt samarbete.

Flexbuss tidigare trafikledningssystem hade stora brister som resulterade i problem med ruttoptimering, viten från beställare och låg effektivitet med bristande överblick av körningarna. Situationen var ohållbar.

Tillsammans med TaxiCaller började resan mot att utveckla en helt ny lösning anpassad för Flexbuss tjänster och behov. Resultatet? Förbättrad kundnöjdhet, full kontroll, ökad effektivitet och minskade kostnader.

Innovation för framtidens transporter

Samarbetet har genererat en användarvänlig och effektiv lösning som är helt integrerad i TaxiCallers befintliga trafikledningssystem för taxi.

”Med TaxiCaller har vi omvandlat våra trafikbehov till en flexibel bokningslösning. Deras expertis och engagemang har överträffat alla våra förväntningar. Ett fantastiskt samarbete som gjorde utmaningar till möjligheter.” säger Arash Moshayedi, IT- och systemansvarig på Flexbuss.

Idag har Flexbuss betydligt bättre kontroll över alla resor. Systemet registrerar stopp och tidpunkter för varje händelse, vilket ger en överblick över vad som sker både i realtid och i efterhand.

Ruttoptimeringen i TaxiCaller fungerar väldigt bra och allt har blivit enklare, både för trafikledare och chaufförer. Tidigare var det vanligt att chaufförerna inte anlände i tid, vilket ledde till dryga viten. Den tydliga förar-appen från TaxiCaller har sett till att jobben utförs korrekt, vilket har resulterat i förbättrad kundnöjdhet och ökad lönsamhet.

“Vi vill hjälpa våra kunder att nå sina mål med förenklade processer och förbättrad kundservice. För att göra det måste vi ha en bred och djup förståelse för de utmaningar som finns, och ta fram smarta, användarvänliga och kostnadseffektiva lösningar.” säger Eero Piitulainen, VD på TaxiCaller.

Det nya systemet gör det möjligt för Flexbuss att enkelt se beläggningen på resorna och identifiera var extra trafik kan sättas in. Viktig information som optimerar verksamheten utan att öka overhead-kostnaderna.

“Allas jobb har blivit mycket enklare sedan vi började använda TaxiCaller. Trafikledarna har större kontroll och kan agera direkt vid avvikelser, och förar-appen ser till att chaufförerna kan utföra jobben korrekt. Och ledningen har fått ett verktyg som underlättar strategiska beslut och ger bättre förutsättningar för tillväxt.” säger Arash Moshayedi.

Smarta lösningar för trygghet och effektivitet

Det nya systemet erbjuder en rad funktioner som gör det enklare att hålla koll på resor, tider och passagerare. För färdtjänst innebär detta att man kan följa upp resor i realtid och snabbt agera på eventuella avvikelser. För skolskjuts ger systemet full kontroll över varje elevs resa, vilket ökar tryggheten för såväl transportören som föräldrarna.

När kraven på hållbara och effektiva transportlösningar ökar, spelar teknologi en allt viktigare roll. För TaxiCaller går innovation och användarvänlighet hand i hand för att hjälpa sina kunder att nå sina mål.

Topp 3 fördelar med TaxiCaller enligt Flexbuss

1. Supporten – den är alltid tillgänglig och man får snabb hjälp

2. Enkelheten – det är lätt att komma igång och förar-appen är logisk

3. Kostnaden – en väldigt prisvärd lösning med mycket värde för pengarna

Även i år finns TaxiCaller på Persontrafik, missa inte chansen att besöka deras monter eller kontakta säljchef Johan Wålander på johan.w@taxicaller.com direkt.

Annons:
Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår